Türkiye’ye dair içerikleri de bulunan “Aujourd’hui la Turquie / Bugün Türkiye” isimli haber sitesinde Coşkun Aral’la yapılan bir röportaj yayınlandı.
Mayıs 2016 tarihli röportajı gerçekleştiren isim Julia Prioult. Röportajın Fransızca metni için TIKLAYIN
​​Coşkun Aral’ın kişisel ve mesleki hayat hikayesiyle başlayan yazıda Aral’ın, kuzeninden hediye gelen fotoğraf makinesi ile fotoğrafçılık tutkusunu keşfettiği anlatılıyor.
​Coşkun Aral’ın kariyerindeki önemli olaylardan “Kanlı 1 Mayıs” diye anılan 1 Mayıs 1977 saldırılarının ve  ​​​14 Ekim 1980’deki uçak kaçırma olayının anlatıldığı yazıda ​Aral’ın Paris merkezli SIPA ajansının muhabirlerinden olmasına vurgu yapılmış.
“Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Çad, Ruanda ve diğerleri… Bize tabletinden, 1980’den 2003’e kadarki en büyük çatışmaları kapsayan çeşitli fotoğraflar ve kayıtlar gösteriyor​” ifadeleriyle devam eden yazıda Coşkun Aral; savaş katliamları, palalarla kafa kesme gibi olayları anlatmasına rağmen “yorumları fazlasıyla objektif ve mütevazı bir tutuma sahip” şeklinde anlatılmış..
“Foto muhabirliği, hatırlamanın hikaye katılmadan yapıldığı bir yoldur. Ben sadece tek bir şey yapmak, iz bırakmak istiyorum. Zengin olma arzusu veya başka bir amacım yok.”
​Yazı şu ifadelerle bitiriliyor: “Aral bugün, ne pahasına olursa olsun tanıklık etme isteği ile seyahat etmeye devam ediyor. Dehşeti yaşamasına ve tanık olmasına rağmen ona göre bu meslek bir tutku, hayati bir ihtiyaç. ‘Taş Devri’nde yaşasaydım, bir fotoğrafçı olmasaydım bile kesinlikle kayalar üzerine çizimler yapardım’ diyor.”