Coşkun Aral’la Avrupa Notları’nın bu bölümünde, Avrupa Birliği’ne katılma sürecindeki en önemli konulardan biri olan kadın haklarını ele alıyor ve gözlemlerini bu konuda Avrupa’nın, hatta Dünya’nın en iyi ülkelerinden biri olan İsveç’te gerçekleştiriyor. Cinsiyet ayırımını nazaran daha az hisseden bu ülkede “erkek işi” olarak kabul edilen birçok işin kadınlar tarafından yapıldığını gördüğümüz bu bölümde, Coşkun Aral’ın kamerasına gece vardiyasında taksi şoförlüğü yapan Sema Bozdogan, başarılı inşaat mühendisi Yelda Ugan ve dünya çapında ödüllü motorlu sürat teknesi pilotu Bimba Sjoholm takılıyor.

Yüzde kırk beşini kadınların oluşturduğu İsveç Parlamentosu’nu da ziyaret eden Aral burada milletvekili Carina Ohlsson ile, kadınların meclisteki ve toplum içindeki hakları ile ilgili bilgi alıyor. 2002 yılında bir töre cinayeti sebebiyle Uppsala’da babası tarafından cinayete kurban giden Fadime Şahindal adına yapılan parkı ziyaret ediyor ve İsveç’te kadına şiddet başlığını daha yakından irdeleyebilmek adına gazeteci ve psikolog Gülseren Engström ile görüşüp, devletin açtığı kadın sığınma evlerinden birine gidiyor ve bir mağdurenin ağzından şiddet karşısında devlet tarafından izlenen politikayı adım adım izliyor.
Cinsiyet eşitliğinin temelinin eğitimde yattığına inanan Aral, İsveç için bile ilginç uygulamanın gerçekleştirildiği Egalia Anaokulu’nu ziyaret ediyor ve prens ve prenseslerle süslü masallar olmadan yetiştirilen çocuklara verilen eğitimi izliyor. Kadın haklarını ve cinsiyet eşitliğini, uzun yıllardır İsveç’te yaşayan dostları başarılı görüntü yönetmeni Güneş Karabuda ve Kraliyet fotoğrafçısı Erhan Güner’in de ağzından dinleyen Coşkun Aral, Türkiye’nin üzerinden gelmesi gereken en önemli konulardan biri olan kadın haklarını izleyiciye farklı açılardan sunuyor.