Coşkun Aral’ın Türkiye Notları için Haberci Yapım tarafından hazırlanan Kış Masalı belgeselinde Aral ve 10 fotoğrafçı Kars’ı keşfe çıkıyor.

Tarihi ve kültürel açıdan zenginliklerle dolu Anadolu coğrafyasının doğu bölgeleri yıllar boyu göz ardı edildi. Oysa iklim ve coğrafi koşulları sert olan doğu bölgelerimizde saklı güzellikleri keşfetmeye başlayan insanlarımız, yepyeni bir gelecek yazmakta. Bu gelecek doğunun yıldızının parlayacağı anlamına geliyor.

[su_button url=”http://haberci.com/2017/09/12/foto-galeri-kis-masali-kars/” target=”blank” background=”#e57069″ color=”#ffffff” center=”yes” icon=”icon: arrow-circle-o-right”]”Kış Masalı” belgeselinden Coşkun Aral’ın objektifine yakalanan fotoğraflar için TIKLAYIN[/su_button]

Büyük şehirlerde doğadan kopuk yaşayan yeni insan modeli, yüzmekte olduğu kaygı denizinden çıkıp, artık karaya ulaşmak istiyor. Çözümü yine aynı kaygı denizinde aramaktansa, belki daha basite indirgemek gerekiyor. İnsan doğadan koptukça mutsuzlaşıyor. Belki de denklem bu kadar basit. Doğa, bizi geri çağırıyor.

Ülkemizin en az tahrip olmuş doğal güzelliklerine sahip doğu bölgelerinde eski bir kent Kars. Kış aylarında kapanan köy yolları veya sert iklim koşullarıyla gündemimize düşüyor olsa da, bu haberlerin arkasında gizlenen yüzü davetkar. Ruslar’dan kalma evleri, doğal sütten elde edilen peynirleri, misafirperver halkı ve etrafında sunduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle bizleri keşfe çağırıyor.

[su_button url=”http://haberci.com/2017/07/21/cirit/” target=”blank” background=”#e57069″ color=”#ffffff” center=”yes” icon=”icon: arrow-circle-o-right”]Coşkun Aral’ın Kaleminden “Cirit” • OKUMAK İÇİN TIKLAYIN[/su_button]

Türkiye’nin 10 fotoğrafçısı Kars’ta buluşuyor. Her biri Kars’a farklı bir gözle bakıyor ve fotoğraflıyor. Romanlara konu olan Kars, yepyeni bir projenin konusu oluyor. Coşkun Aral, Kamil Fırat, Sebati Karakurt, Kutup Dalgakıran, Selahattin Sevi, Abdurrahman Antakyalı, Erhan Sevenler, Ercan Arslan, Murat Kaya’dan oluşan ekip, Kars’ta buluşacak. 10 farklı fotoğrafçının gözünden arz-ı endam edecek olan kent, kara kışın en güzel pozlarını paylaşacak.

Coşkun Aral, Kars’ta 10 fotoğrafçıyı izleyecek. Kars’tan başlayarak doğunun karlı bölgelerinde dolaşacak ve farklı bir kış masalını İz Tv izleyicisiyle buluşturacak. Hava çekimleriyle zenginleşecek program, doğunun bilinmeyen güzelliklerini farklı bir bakış açısıyla gündeme getirecek.

Yıllar boyunca doğu bölgelerinin tanıtımı için çalışan Coşkun Aral, hem meslektaşlarının çalışmalarını gündeme getirecek hem de bölgenin gizli kalmış yüzünü gösterecek.