Belgesel film meraklıları 5 Kasım’da İstanbul Şehir Üniversitesi’nin düzenleyeceği Belgesel Film Atölyesi’nde bir araya gelmeye hazırlanıyor. 9 ay sürecek atölye kapsamında katılımcılar Prof. Dr. Ferhat Kentel, Deniz Boz ve Sedat Doğan’dan yoğunlaştırılmış, özgün ve kapsamlı eğitimler alacak. Program kapsamında “Kent, Kapitalizm ve İslamcılık” konulu bir belgesel çalışması da yapılacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile beraber gerçekleştirilecek bu atölyede, katılımcılar sosyoloji kavramlarını, sinematografik dil/anlatım biçimlerini sinemanın imkânları ile tanıyıp, sosyoloji kavramlarını sinema sanatı üzerinden değerlendirip tanıyacaklar. İstanbul Şehir Üniversitesi, 5 Kasım’da başlayacak ve 9 ay sürecek Belgesel Film Atölyesi, katılımcılarına yoğunlaştırılmış, özgün, kapsamlı bir sinema eğitimi sunacak.

Eğitim sürecinde, belgesel sinema alanındaki sinematografik anlatım modelleri, gerçekliği senaryolaştırma yöntemleri, yaşamı sahneleme kuralları ve bu amaçla kullanılan sinema dili, sinema tarihinin önemli örnekleri üzerinden uygulamalı çalışmalar yapılacak. Ayrıca, atölye ile eş güdümlü bir şekilde, “Kent, Kapitalizm ve İslamcılık” konulu orta metrajlı bir belgesel film çalışması yapılacaktır. Atölye eğitmenliğini Prof. Dr. Ferhat Kentel, Deniz Boz ve Sedat Doğan’ın yapacağı Belgesel Film Atölyesi her Cumartesi 10.00 – 14.00 saatleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos ve Altunizade Kampüsü’nde düzenlenecek.

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, Alev Erkilet, Cihan Aktaş, Ümit Aktaş, Coşkun Aral, Mete Çubukçu, Rıdvan Akar, Nazım Alpman ve Lütfü Bergen gibi konukların katılımlarıyla gerçekleşecek atölyede, belgesel meraklıları alanında uzman isimlerle bir araya gelme fırsatı bulacak.

Kaynak