Pınar Çocuk Tiyatrosu, 30.yılını Coşkun Aral ve Haberci Yapım imzasıyla hazırlanan özel bir belgeselle kutluyor: “Adı Çocuk Kendi Büyük Bir Tiyatro”

[su_divider]

‘Adı Çocuk Kendi Büyük Bir Tiyatro’ belgeselinin ilk gösterimi için Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen geceye Coşun Aral, Yusuf Çim, Mehmet Ali Nuroğlu, Uğur Demirpehlivan, Kıvanç Başkan, Yıldırım Beyazıt, Filiz Ekinci ve Ayçe Abana gibi ünlü sanatçılar katıldı.

45 farklı Oyun ile 3 milyondan fazla çocuğa ulaşan tiyatronun hikayesi, Coşkun Aral’ın gözünden ‘Adı Çocuk Kendi Büyük Bir Tiyatro’ belgeseliyle yeniden yazıldı. Belgesel, Genel Sanat Yönetmeni Şakir Demirpehlivan’ın dilinden tiyatronun ilk gününden bugüne Türkiye’nin bir ucundan diğerine gezerken yaşanan anıları, eski çekimleri, oyunları hatta seneler önce tiyatroyu izleyen bir çocuğun seneler sonra kendi çocuğuyla aynı tiyatroya gitmesiyle yaşadığı heyecanı yansıtan bir yolculuğu anlatıyor.

Belgeselde ayrıca; Vahide Perçin, bülent inal, Yıldırım Beyazıt, Necmi Yapıcı, Melike Şahin ve Evrim Alasya gibi oyuncuların Pınar Çocuk Tiyatrosu’ndaki anılarını anlattıkları röportajlar da yer alıyor.

Haber Kaynak