Türkiye’nin yerli ve prestijli belgesel kanalı İZ’in resmi dergisi Merak Et, uzun bir aradan sonra yepyeni sayısıyla ve yeni bir platformda yayında!

Aralık 2017 tarihli yeni sayısından itibaren Merak Et’i tüm işletim sistemlerine sahip cihazlarda kullanabileceğiniz Dergilik uygulaması üzerinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Merak Et’in bu sayısında;

Merve M.Damcı’nın konuk olduğu Sümerolog Veysel Donbaz ile binlerce yıllık geçmişte kalan dilleri “Ölü Dillerin İzinde” yazısında bulabilirsiniz.

Banu Acar’ın kaleminden notlar ve yine Banu Acar ile Burcu Camcıoğlu’nun objektifinden eşsiz fotoğraflarla “Bir Kış Masalı: Lapland”, Merak Et’te…

“Ömür Biter İstanbul Bitmez” kitabının ve İZ ekranındaki aynı adlı belgeselin yüzleri tarihçi Rüknü Özkök ve şair Eray Canberk,”İki İstanbul Aşığı” başlığıyla Selda Kaya Kapancık’ın konukları.

Türkiye’nin sualtı dünyasının en karakteristik bölgelerinden biri, Ali Ethem Keskin’in notları ve kareleri, Emre Karakoyunlu’nun sualtı fotoğraflarıyla Merak Et’te: “Terkos’un Suyu, Bolluca’nın Sırrı”

Coşkun Aral fotoğrafladı ve Müge Aral’la birlikte kaleme aldı, dünyanın öte yanından müthiş bir ülkeye dair notlar: “Sri Lanka’nın Büyüsü”

İZ’in tek kadın kameramanı Burcu Camcıoğlu’nun meslek yaşamından detaylar “Kadın Kameraman Olmak” yazısında.

Bin bir yüzü olan Japonya’nın sanatına dair ince detaylar, Zekeriya Şen’in yazısında: “Antik Sanat Sahnesi: Japonya”

Bahar Paykoç’tan içinizi ısıtacak bir yerden fotoğraflar ve notlar: “Pozitif Ülkenin Güzel Şehri: Cenevre”

**

Merak Et’in yeni sayısı AppStore ve Google Play’de Dergilik uygulamasında, geçmiş sayıların tümü BURADA.