Türkiye’nin yerli ve prestijli belgesel kanalı İZ’in resmi dergisi Merak Et, 2018 Ocak tarihli yılın ilk sayısıyla yayında!

Aralık 2017 tarihli yeni sayısından itibaren Merak Et’i tüm işletim sistemlerine sahip cihazlarda kullanabileceğiniz Dergilik uygulaması üzerinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Merak Et’in bu sayısında;

Sıra dışı ve tematik sualtı fotoğraflarıyla tanınan fotoğrafçı Nejdet Demirtaş, çok özel karelerle Nazmiye Şeralioğlu’nun konuğu oldu.

Zekeriya Şen, müthiş bir derlemeyle İZ’de: “İçinden Film Geçen Yerler”… Görevimiz Tehlike’li Fas’tan, Avatar’lı Zhangjiajie’ye daha birçok yerin hikâyesi bu yazıda.

Merve Damcı, kütüphanelerden müzelere, sahaflardan edebiyatçıları ağırlamış Pera Palas’a “İstanbul’un Edebiyat Haritası”nı hem yazdı, hem fotoğrafladı.

“Sualtını Görüntülemek” | Sualtı fotoğrafçılığına dair kapsamlı, arşivlik bir yazı, Engin Aygün’ün vizöründen kareler ve kaleminden satırlarla Merak Et’te.

Banu Acar ve Azade Aslan yazdı, Banu Acar ve Aydın Kapancık fotoğrafladı: Zonguldak ve kömür madenleri, çok özel kareler ve notlarla bu yazıda: “Yüz Karası Değil Ekmek Parası”

Coşkun Aral’ın Avrupa Notları programı için İtalya’ya yapılan yolculuğun kamera arkası notları Ayşe Tunca’nın kaleminden “İtalya Güncesi”nde.

Merak Et’te sizden gelenlere ayrılan yeni bir bölüm: “İZci SÖZÜ: İz İzleyicileri Paylaşıyor” | Bahar Paykoç yazdı ve fotoğrafladı: “Tanrıların Şehri Atina”

Siz de yer almasını istediğiniz fotoğraf ve yazılarınızı dergi@sarkuteri.com.tr adresine gönderebilirsiniz.

Merak Et’in yeni sayısı AppStore ve Google Play’de Dergilik uygulamasında, geçmiş sayıların tümü BURADA.