Siirt’ten İstanbul’a uzanan hayatı, İstanbul’dan tüm dünyaya açıldığı meslek yaşamı boyunca, kendi deyimiyle “İnsanların kaçtığı yerlere gitmekten” çekinmeyen Coşkun Aral’ın yaşadığı sayısız anı var elbet. Bunlardan en ilginçlerini ve hayatında dönüm noktası işlevi görenlerden birkaçını Haberci.com okurları için derledik.

“Hayatımdaki İlk Fotoğrafta Tabut ve Beşik Var”

Ben tabut ve beşiğin aynı mekânda olduğu, silahın, ölmenin ve öldürmenin kutsandığı bir coğrafyada büyüdüm. Benden önce iki çocuğunu kaybeden annem, Siirt’te bir türbeye benim yaşamam için adak adamış. Aynı dönemde attan düşüyor ve ayağı kırılıyor. Hayatıma dair aklımda kalan ilk fotoğrafta bir tarafta tabut, bir tarafta beşik ve öte yanda annemin kırılan ayağını kullanabilmesi için ona yardımcı olmaya çalışan insanlar var.

Zaman zaman dejavularım olmuştur. Afganistan’da ben de attan düştüm ve o zaman da bu fotoğrafı hatırladım. Bunları yaşarken hafızamda geri gittiğimde hep bir tarafta tabut bir tarafta beşik, annemin kırılan ayağı ve Siirt’te doktoru olmayan sağlık ocağının görüntüsü gözümün önüne gelir.

İLGİLİ RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

“Doğum Günüm: Kanlı 1 Mayıs”

Tarihe “Kanlı 1 Mayıs” olarak geçen 1 Mayıs 1977 İşçi Bayramı gösterilerindeki olaylarda Coşkun Aral da oradaydı. Aynı zamanda doğum günü de olan 1 Mayıs günü, o yıl renkli törenlerle başlamış fakat bir süre sonra kimliği belirsiz gruplarca kana bulanmıştı.

Coşkun Aral şöyle anlatıyor:

“Bir ara Savaş’ı (Savaş Ay) elindeki silahla kalabalığı yarmaya çalışan bir gazete satıcısının önünde görür gibi oldum. Ancak izdiham bir tsunami gibi bulunduğum yere ulaşmıştı. Ve bir anda Savaş’ı son gördüğüm yerden tek el silah patladı. İşte o anda, ben arkadaşımın omzundan yere düştüm; teleobjektifim ikiye bölündü. Bir sessizliğin ardından adeta bir koro gibi patlayan silahlar, önümüzden sirenlerini sonuna kadar açıp gelen panzerler, çığlıklar ve kalabalığı sükunete davet eden sesler…”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

1980 Yılındaki Meşhur Uçak Kaçırma Olayı

Coşkun Aral, 1980 yılında tanık olup fotoğrafladığı ve habercilik geçmişinin en önemli olaylarından biri olan uçak kaçırma vakasını anlatıyor.

İLGİLİ PROGRAMIN DETAYLARI VE TAMAMI BURADA

Mesleğin İlk Günlerinde Paris’te Geçen Film Gibi Bir Anı

“Bir akşam Ermeni kardeşlerimizden dayak yedik, ertesi gün bir Ermeni teyze karnımızı doyurdu.”

 

İLGİLİ PROGRAMIN DETAYLARI VE TAMAMI BURADA

Coşkun Aral’ın Yediği En İğrenç Şey

Cüneyt Özdemir’in konuğu olan Coşkun Aral, kendisine yöneltilen bir soruya cevap olarak insanların lezzet avcılığı serüvenini anlatıyor.

Yıllar Sonra Ortaya Çıkan Bir Yabancı Belgeselde Lübnan Savaşı’ndaki Coşkun Aral’ın Görüntüleri

1976-1990 arasında süren savaşı anlatan Al Jazeera yapımı 15 bölümlük “The War of Lebanon – Lübnan Savaşı” belgeselinin 12.bölümünde, savaş sırasında orada bulunan Coşkun Aral’ın yer aldığı anlar da göze çarpıyor.

“Beyrut’u Kim Tahrik Etti?” yazısının yer aldığı belgeseldeki anların yansıdığı An Nahar isimli derginin kapağında da yine Coşkun Aral’ı görmek mümkün.

Şiddet görüntüleri içermesi açısından uyarmak istediğimiz bölümün tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.