Yarım asıra yaklaşan bir meslek deneyimi ve dünyanın farklı coğrafyalarından bire bir tanıklıklarla derlenen insan hikâyeleri. Haberci Yapım çatısı altında hazırlanan Coşkun Aral belgeselleri, geçmişten bugüne ve yarına insanın ve dünyanın belleğini tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin tek yerli belgesel kanalı beIN İZ TV’de haftanın hemen her günü yeni bölümlerle izleyici karşısına çıkan yepyeni belgeseller arasında yer alan Coşkun Aral belgesellerini Haberci.com okurları için derledik.

Farklı ilgilere, meraklara ve konulara dair birbirinden çeşitli içeriklere dair, her biri alanının birikimli isimlerinde hazırlanıp sunulan İZ TV belgeselleri ve Haberci Coşkun Aral’ın hazırladığı belgeselleri aylık yayın akışı üzerinden takip etmek için BURADAN bilgi alabilirsiniz.

Coşkun Aral’la Avrupa Notları

Coşkun Aral bir dünya gezgini. Dünyanın %99’unu gezdi. Milyonlarca fotoğraf karesi çekti. Yetmedi görüntüye geçti. 20. yüzyılın son çeyreğindeki birçok savaşa gitti. Bindiği uçak kaçırıldı, bindiği bir başka uçak düştü, yağmur ormanlarında kayboldu, taş devrini yaşayanlarla uzay çağını yaşayanlar arasında gidip geldi… Başlangıçta sadece bir düş gezginiyken yaptığı seyahatler sayesinde anı zengini oldu, yetmedi hala anı topluyor! Coşkun Aral bu defa sizleri Avrupa’ya götürüyor. Avrupa Birliği desteğiyle ekranlara gelen “Coşkun Aral’la Avrupa Notları” Avrupa Birliği’nin en güncel konularını ekranlara getiriyor. Avrupa’da yükselen sağ ve göçmenlerin sorunlarıyla Almanya, kadın haklarının kalesi İsveç, kültür ve sanatın beşiği İtalya, İspanya, Polonya ve Fransa… Coşkun Aral’la Avrupa Notları izleyicilerine Avrupa’nın en gözde şehirlerinde bir gezi vaat ederken, Avrupa Birliği ülkelerini de daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Coşkun Aral’ın Türkiye Notları

Türkiye’nin saklı hazineleri, gizemleri, hep yanı başınızda ama fark edemediğiniz değerleri, Coşkun Aral’la İZ ekranında. Kimi zaman İstanbul’un yeraltında saklanmış sarnıçları, kimi zaman efsanelerle kilitlenmiş kapılar…

“Türkiye Notları”, ülkemizi yeni bir gözle keşfetmek, fark etmek ve sahip çıkmak için izleyenleri bilinmeyenle tanıştırıyor. Göz ardı edilen araştırmaları, yok olan değerleri gün yüzüne çıkartıyor.

Coşkun Aral’ın Dünya Güncesi

Dünyanın uzak köşeleri, değişik kültürleri, farklı yüzleri Coşkun Aral’la ekrana taşınıyor. Kuşak, daha önce adı duyulmamış, alışılmışın dışında coğrafyaları evinize getiriyor. Farklı kültürleri olan, kendilerine özgü yaşamları bambaşka renklerle sürdüren insanların dünyasına tanıklık etme şansı veriyor. Slovakya’dan Güney Afrika’ya dünyanın değişik yüzleri usta belgeselci Coşkun Aral’ın eşliğinde İZ’de.

Coşkun Aral ile “Haberci” Belgeseli

Bir televizyon klasiği: Haberci Coşkun Aral, dünyanın alışılmadık coğrafyalarından renkli hikayeleri evinize getirmeye devam ediyor! Uzak ülkeler, alışılmadık coğrafyalar, yakın ama bilinmeyen kentler, usta Haberci’nin merceğinden ekranlara yansıyor. Coşkun Aral, Baltık kıyılarından Afrika’ya, sıradışı hikayelerin, kültürlerin, seslerin, yüzlerin izinden gidiyor. Türkiye’ye bir dünya insanı gözüyle bakıp, yerelden evrensele uzanan değerleri günışığına çıkarıyor. Türk televizyonlarının zamana meydan okuyan sayılı marka programlarından Haberci, takipçilerini Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi İZ’e bekliyor…