Coşkun Aral ve Haberci arşivinden, Coşkun Aral’ın Instagram hesabına farklı kültürlerden ilgi çekici notlarla yansıyan fotoğraflardan 8 tanesini Haberci.com okurları için derledik. Coşkun Aral ve Haberci’yi takip etmek için: Facebook | Twitter | Instagram

Dünden Bugüne Mültecilik

-Bir rüyam var. Gün gelecek dört küçük çocuğum, derilerinin rengine göre değil, karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşayacaklar.” Martin Luther King
-“Bu bok çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?” Donald Trump

Su İnsanları “Badjaolar”

Su insanları Badjaolar’da çocuklar küçük yaştan itibaren suya alıştırılır. #Perahu adı verilen ahşap teknelerde yaşar ve tüm yaşamlarını su üzerinde geçirirler.

Pakistan’dan Kalaşlar

Kalaşlar #Pakistan #Chitral bölgesinde yüksek dağlarla çevrili bir bölgede yaşar. Bazıları, soylarının Büyük İskender’in askerlerine dayandığını söylese de, yapılan bilimsel çalışmalar bu savı desteklemez. Özgün kültürünü korumayı başarmış bu küçük toplum, yaşamlarını doğayla şekillendirmiştir.

Hindistan’dan Bir Roman Aile

Müziğin ve renklerin ülkesi #Hindistan. Jaiselmer’deki bu Roman aile, anayurtlarında binlerce yıllık kültürlerini yansıttıkları müzikleri ve danslarıyla karşımıza çıktı ve pozitif enerjilerini bize aşıladı.

Kaşgar Kilimleri

Keçe kilimlerinde kullandıkları desenler, Kaşgar toplumunun renkli kültürü hakkında ipucu verir. Doğayı iyi gözlemlemiş ve doğada var olan renklerin kaynağına gitmişlerdir.

Thaipusam Kutlamaları, Kuala Lumpur

Kuala Lumpur’da #Thaipusam kutlanıyor. Milyonlarca #Hindu, savaş tanrısı Lord #Murugan için çıplak ayakla, vücutlarına astıkları kancalarla kefaret ödemek için yürüyor.

Borneo, Dayak Kadınları

Borneo’da #Dayak kadını. Bugün geleneksel yaşamları küreselleşen dünyaya yenilmiş olsa da, bazı Dayaklar geçmiş alışkanlıkların izini taşıyor. Kulak genişletme uzak kabilelerde hala sürdürülüyor. Aşağı doğru sarkmış kulaklar Hıristiyanlığa geçişin bir sembolü.

Budist Rahipler

Sri Lanka’da #civara adı verilen kıyafetlerini nehirde yıkadıktan sonra rüzgarda kurutan #Budist rahipler.