TV’ler bitecek dediğim zaman pek çok kişi saçmaladığımı iddia etmişti. Evet o zaman da söylediğim gibi mevcut yapısıyla konvansiyonel yayıncılık bitecek demiştim. Televizyon cihaz olarak var olmaya elbette devam edecek. Fakat yayın formatı değişmeye başladı bile…

 

Coşkun Aral’ı pek çoğunuz tanıyorsunuz. Dünya çapında gazeteciliği, objektif ve korkusuz yaklaşımı ile hepimizin örnek aldığı, gerektiğinde danıştığı çok özel bir insan. Benim bu mesleğe ilk girdiğim yıllarda Savaş Ay ile birlikte yanında çalıştığım, en önemli isim. Henüz 18 yaşında onun yanında olmak, bu işi onlardan öğrenmek paha biçilemeyecek bir şans. Her ne kadar sürekli birlikte çalışmasak da hiçbir zaman bağlantımızı kopartmadık.

Son zamanlarda Coşkun abinin başının etini yemeye başladım. YouTube’da içerik üretmesini istediğim en önemli gazetecilerin başında o geliyordu. Sebebi çok basit! Coşkun Aral’ın anlatacak o kadar çok şeyi var ki! Onun yaşam, iş tecrübelerini YouTube gibi bir platformda anlatıyor olması dijital dünya için çok büyük bir şans olacaktır. Yaklaşık 50 yıllık meslek hayatı gençler için ilham verdiği gibi yetişkinler de durup düşünmelerini sağlayacak. Otuz yıl önce yaptığı bir haber, bir isyan ve sonrasında olan gelişmelerin günümüze yansımalarını anlattığı zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. Durup düşünmekten kastım bu işte…

Çok yakında çekimlerine başlıyoruz. Kanal hayata çok kısa bir sürede geçecek. Tabii çok büyük konuşmayalım bir aksilik olur vs. Abartmamak lazım.

Timur Akkurt’un Birgün’de Yayınlanan “Yayıncılık İçin Deri Değiştirme Zamanı” Başlıklı Yazısının Tamamına BURADAN Ulaşabilirsiniz.