Attila Atasoy’un gezmeyi teşvik eden yeni klibi Düş Peşime ile başlayacak olan Lütfen+1’de; dünyada ayak basmadık ülke bırakmayan Türkiye’nin en gezgin üç kişisi Orhan Kural , Coşkun Aral ve Attila Atasoy’un doyumsuz gezi sohbeti var.

DÜNYA İNSANI OLMAK…

Türkiye Gezginler Derneğinin kuruluş hikayesi, Coşkun Aral’ın hazırladığı değişik coğrafyalardaki hayatları ekrana yansıtan Haberci programı, gezi fotoğraflarının sergilendiği “Yeryüzünün Anneleri” ile “Duvar ve Ötesi” sergileri, savaşta foto muhabiri olmak, herkesin merak ettiği ve güneyle birleşme kararı olan Kuzey Kore ve bilgi toplumu olan Çin ile ilgili şaşırtıcı, çok önemli tespit ve izlenimler ve daha neler neler  Lütfen+1’de.

GEZMEK İNSANA BOYUT KATIYOR

Orhan Kural, Coşkun Aral ve Attila Atasoy, Ramazan ayında yapılan yemek israfına değinecek ve açlık çeken ülkelerde şahit olduklarını anlatacak.

Şebnem Schaefer, ailesiyle birlikte çıktığı Normandiya gezisinde karşılaştığı ilginç olaylardan bahsedecek.

Çevre haberlerinde etrafındaki tekstil fabrikalarıyla artık iyice kirlenen Büyük Menderes Nehri’nin koruma altına alınması haberi ile Türkiye’nin diğer kirlenen nehirleri var.

Dünya rekorlarında, Bakırköy’de yapılan “Dünyanın En Büyük Anne Sevgisi Konulu Çocuk Resmi Rekoru” ile  Van’da yapılan “En Çok Çocukla Anneler İçin Ağaç Dikme Rekoru” var.

Attila Atasoy’un “Anılar” şarkısını da seslendirdiği programda konukların birbirinden ilginç gezi anıları da var.

Çevre mesajlarıyla bitecek olan çevre, doğa ve hayvan dostu program Lütfen+1, tekrar yayınıyla 2 Haziran Cumartesi saat 14.45’de ve aynı gün tekrar bölümüyle gece yarısında Bloomberg HT ekranlarında sizlerle..