Türkiye’de turizmin gözde illerinden olan Aydın’da kentin güzelliklerinin ortaya çıkarılması amacıyla Aydın Valiliği’nce “Fotoğraf Maratonu” gerçekleştirilecek.

Sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerle her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Aydın, Valiliğin düzenlediği yarışma kapsamında Türkiye’nin en iyi fotoğrafçılarını şehre davet ediyor. Aydın Valiliği’nin başvuru sahibi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın “Kültür Turizminin Geliştirilmesi Mali Destek Programında” uygulanmaya değer olarak kabul edilen “Aydın İl Tanıtım Projesi” kapsamında fotoğraf yarışması düzenlenecek. “Aydın Fotoğraf Maratonu” ismiyle yapılan yarışmada fotoğrafçılar şehrin en güzel karelerini yakalamak için yarışacak. 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışma tüm fotoğrafseverlere açık olacak.

 Aydın Valiliğinin himayesinde gerçekleşen fotoğraf yarışmasının jürisinde Türkiye’nin önemli isimleri yer alıyor. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Beyhan Özdemir, Coşkun Aral, Mustafa Seven ve Timurtaş Oran yarışmanın jüriliğini yapacak. 4 gün sürecek etkinlikte fotoğraf severler Aydın’ın en güzel karelerini yakalamak için çaba sarf edecek. Fotoğraf maratonunun sonunda dereceye giren yarışmacılar ödüllendirilecek.