Aydın Valiliği tarafından düzenlenen “Fotoğraf Maratonu” yarışmasının ödül töreninde sunum yapan foto muhabiri ve gazeteci Coşkun Aral, “Aydın en fazla değere sahip olan illerimizden bir tanesi. O yüzden Aydın’a geldiğimde boş duramıyorum.” dedi.

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen ve 195 fotoğraf severin katılımıyla gerçekleştirilen “Fotoğraf Maratonu” etkinliğinin ödül töreni Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene konuşmacı olarak katılan ve aynı zamanda da seçici kurulda yer alan foto muhabiri ve gazeteci Coşkun Aral, Aydın’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yılda bir kaç kez Aydın’a geldiğini aktaran Aral, “En son geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz çok değerli ustam Aral Güler ile çok güzel bir Afrodisias turu yapmıştık. Aydın benim için çok önemli. Ege’de belki de hak ettiği yeri alamayan illerimizden birisi. Çok zengin bir il. En fazla değere sahip olan illerimizden birisi. O yüzden Aydın’ın bendeki yeri ayrıdır. Fotoğrafçı olarak Aydın’a geldiğimde, boş duramıyorum.” dedi.

Programda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Aral, geçen yıl hayatını kaybeden duayen foto muhabiri Ara Güler’le olan anılarını anlattı. Aral’a plaket takdim eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, katılımından dolayı kendisine teşekkür etti. Çekilen fotoğrafların Aydın’ın tanıtımına katkı sunacağını aktaran Köşger, kentin tanıtımı için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yarışmada, Fatma Demir, Havva Alfahad ve Mehmet Aslan “başarı ödülü”, Esmaeil Shahsavan, Özgür Köksal ve Havva Alfahad “mansiyon ödülü” Oğuz İpçi ise “Ara Güler özel ödülü” alırken, 40 katılımcıya da “sergileme ödülü” verildi Katılımcılara ödülleri ve plaketleri Vali Köşger ile Aral tarafından verildi.

Kaynak: AA