Sağlıktan tarihe, siyasetten sanata pek çok alanda ün kazanmış isimleri konuk eden Süleyman Demirel Üniversitesi, Türk basınına önemli katkılar sağlayan Gazeteci, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral’ı ağırladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Fahri Doktora Töreni”nde Coşkun Aral, SDÜ ailesine katıldı.

Akademik Oda Orkestrasının sunduğu müzik dinletisinin ardından İletişim Fakültesi akademisyenlerinin desteğiyle Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan Coşkun Aral’ın özgeçmişinin yer aldığı biyografik film izlendi.

Filmde, memleketini, çocukluğunu, meslek hayatını aktaran Aral, “Geniş yelpazede mesleği icra ettim. Ama yeri geldi kameraya film takmayı unuttum, yeri geldi ödül aldım, yeri geldi kendimi cezaevinde buldum. Meslek hayatımın bir bölümü insanlığın en karanlık anı diye tanımladığım cephelerde geçti.” ifadelerine yer verdi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Aral için hazırlanan senato kararını okudu. Prof. Dr. Çarıkçı, şunları kaydetti: “1974 yılında başladığınız profesyonel gazetecilik yaşamınız boyunca, ülkemiz gençliğine ve basınına yeni soluk getiren, gençlere rol model olan başarılı gazeteciliğiniz, çok sayıdaki fotoğraf sergileriniz, Türk basın yaşamını ve bizden insan manzaralarını dış dünyaya tanıtmanız nedeniyle şahsınıza fahri doktora payesi takdim edilmiştir.” Prof. Dr. Çarıkçı, SDÜ ailesi olarak Aral’ın entelektüel, girişimci ve çok yönlü bakış açısı ile Türk basın hayatına kattığı değerin bundan sonraki yıllarda da devam etmesini temenni etti.

Ardından Rektör Çarıkçı, Gazeteci Coşkun Aral’a fahri doktora beratını takdim etti ve binişlerini giydirdi.

Çocukluk yıllarından itibaren meraklı ve sorgulayıcı bir kişi olduğunu dile getiren Coşkun Aral; Ara Güler, Yaşar Kemal gibi isimlerden ilham aldığını belirtti. Yaşam koşullarından dolayı önce doktor olmayı düşündüğünü söyleyen Aral, “Çocuk yaşlarda kendi ülkemde ve dünyada insanlara ulaşmak, onların dertlerini dinlemek gayesini taşımaya başladım.” dedi.

Muhabirliğe 15-16 yaşlarında Mücadele gazetesinde başladığını; merakını ve heyecanını hiç kaybetmediğini ifade eden Aral, çok sevdiği ve gönül verdiği mesleğini anlattı.

Coşkun Aral, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda “Bir haberci olarak yıllarca bilgi taşıdım. Yaptığım işlerin takip edilmediğini düşünüp, izlenmediğini görüp boşa çalıştığımı düşündüğüm anlar da oldu. Dün Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi fahri doktora payesiyle beni gururlandırdı. Emeğin takip ve takdir edilmesi çok onur verici.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar ve Kaynak