Fotoğraf severleri Beykoz’a çekmek, fotoğraf sanatı açısından Beykoz’u cazip hale getirmek, Beykoz’un tanıtımına ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı.

Dereceye girenlerin toplamda 112 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmaya başvurular 4 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. Beykoz Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle bu yıl ilki organize edilen yarışmaya başvurular başladı. Amatör ve Profesyonel yüzlerce fotoğrafçının Beykoz’u en iyi anlatan fotoğrafları ile katılacakları yarışmada kıyasıya mücadele yaşanacak. Yarışmada toplamda 112 bin TL para ödülü dağıtılacak.  Kendisi de aynı zamanda bir fotoğraf aşığı olan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın fotoğraf sanatına desteği ve katkısı her geçen gün artarak devam ediyor.

Ünlü Foto Muhabiri Coşkun Aral’ın seçici kurul üyeleri arasında yer alacağı jüride; Erdal Yazıcı, İsmail Küçük, İzzet Keribar, Leyla Emektar, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Nazan Tuna ve Süleyman Gündüz gibi usta fotoğraf sanatçıları da yer alacak.

KONU: BEYKOZ

Yarışma konusunun Beykoz olduğu yarışma 2 kategoriden oluşmaktadır. Yarışmacılar serbest kategoride en fazla 4 ( dört ), foto öykü kategorisinde ise en az 8 ( sekiz ) en fazla 12 ( on iki ) adet renkli veya siyah-beyaz fotoğraf ile katılacaklar.  Katılımların yaklaşık 4 ay boyunca devam edeceği yarışmada Serbest Kategoride birinci 5.000 TL, ikinci 4.000 TL, üçüncü 3.000 TL, Beykoz Belediyesi Özel Ödülü sahibi 2.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahipleri 1.000’er TL ve en fazla 30 adet Sergilenmeye Değer Eser sahibi ise 500’er TL ile ödüllendirilecek.  Foto Öykü Kategorisinde ise birinci 10.000 TL, ikinci 8.000 TL, üçüncü 6.000 TL, Beykoz Belediyesi Özel Ödülü sahibi 4.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahipleri 3.000’er TL ve en fazla 20 adet Sergilenmeye Değer Eser sahibi ise 1.000’er TL ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın sonuçları 20 Ocak 2020 günü açıklanacak ve 25 Ocak günü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle ödüller sahiplerine verilecek.

Sadece internet üzerinden başvuruların kabul edileceği fotoğraf yarışmasına katılmak isteyen yarışmacıların www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden kayıt yaptırmaları yeterli olacak. Fotoğraf yarışmasına başvurmak için tıklayınız.  Katılım yöntem ve şartlarını öğrenmek için tıklayınız.

YARIŞMA SEKRETERYASI
Yetkili Kişi: Muzaffer Topçu
Telefon: 0216 538 82 47
E-Posta: mtopcu@beykoz.bel.tr

KAYNAK