Coşkun Aral, “Savaş muhabirliği nedir, ne değildir?” sorusunun yanıtını Gazete Duvar’da Özlem Akarsu Çelik ile Gündem programında anlattı.

“İyi savaş muhabiri olmak için iyi gazeteci olmak gerekir” diyen Coşkun Aral, savaşın yıkıcılığından, gazetecinin çatışma koşullarında neye odaklanması gerektiğine kadar savaş bölgelerindeki deneyimlerini paylaştı. Orta Doğu’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinde yıllarca savaş muhabirliği yapan Coşkun Aral, bir fotoğrafın savaşın seyrini nasıl değiştirebileceğini, Time’a kapak olan fotoğrafıyla anlattı.

Aral’ın o fotoğrafı, İsrail’in Filistinli sivilleri hedef aldığı saldırılarına karşı dünya kamuoyunun, harekete geçmesine neden olmuştu. Savaşlarda, çatışma bölgelerinde silahlı milislerin şiddet eylemlerinin kontrol edilemeyeceği gerçeğine dikkat çeken Coşkun Aral, Suriye’de son yaşananlarda da aynı endişeyi taşıdığını söyledi. Aral, deneyimlerini YouTube’da “Coşkun Aral Anlatıyor” başlıklı videolarıyla paylaşmaya devam ediyor.