Türkiye’nin Haberci programıyla tanıdığı fotomuhabiri Coşkun Aral, “ustam” dediği Ara Güler’in hayatına ve sanatına dair, uzun yıllar boyunca çekilen röportajlardan ve görüntülerden derlediği bir belgesel hazırlamıştı. “Bu Dünya Böyle Dünya” adındaki belgesel, geçtiğimiz yıl birkaç özel etkinlikte gösterilmişti.

Ara Güler’in sevenleri, fotoğrafa ve sanata ilgi duyanlar için karantina sürecinde erişime açılan belgeselin Coşkun Aral’ın Youtube hesabında yayımlanmasıyla birlikte yoğun ilgi görmesine rağmen Doğuş Grubu’ndan gelen yazılı bir ihtarname sonrası kaldırıldı.

Coşkun Aral’ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle : “Belgesel 1986-2018 yılları arasında yapılan çekimlerle hazırlandı. Belgeselde kullanılan fotoğraflar yine Ara Güler’in kendisi tarafından bana verilmişti. Doğuş Grubu’nun da belgeseli yaptığımdan haberi vardı. Bu müdahaleyi anlayamadım. İleride böyle bir engellemeyle olur da karşılaşırsam diye Ara’nın kendi el yazısıyla bana yazdığı izin var. Ne Ara Güler’in isminin ne de Doğuş Grubu’nun böyle bir engellemeyle gündeme gelmesini istemiyorum. O nedenle yayından kaldırdım. Amacım insanların Ara Güler’i kendi ağzından tanımasıydı.”

Doğuş Grubu’ndan gelen ihtarname metnine BURADAN ulaşabilirsiniz.