Türkiye’de belgeselcilik denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Can Dündar, Coşkun Aral ve Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan yeni bir belgesel projesi, şu sıralar medyada ve sosyal medyada büyük merak uyandırıyor. Peki bu üç önemli ismi bir araya getiren “Biz-Kültür Yolcuları” projesinin içeriği tam olarak nedir?

Belgesel, Denizbank sponsorluğu ile projelendirildi. Denizbank’ın, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik çalışmalar içerisinde, kültür-sanat yatırımlarını öncelikli ve önemli görerek destek verdiği proje, bu coğrafyanın kültürel renkliliğini ortaya koymayı amaçlıyor. Projenin harekete geçirilmesinde rol oynayan iki önemli isim, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Denizbank Genek Müdür Yardımcısı Tanju Kaya.

Biz-Kültür Yolcuları’nda Neler Var?

Anadolu ve coğrafyası dendiği zaman akla gelecek hemen tüm kültürlerin buluştuğu belgeselde Kafkas yaylalarından Sulukule’ye, Ada sahillerinden Balkan köprülerine, Abdal düğünlerinden Diyarbakır dengbejlerine, Akdamar efsanelerinden alaturka sohbetlerine kadar geniş bir yelpaze var.

Belgeselin Çekim Süreci

Nebil Özgentürk, Coşkun Aral ve Can Dündar, çekim ekibi ile birlikte 11 ay boyunca bu proje için yol aldılar. Belgeselin mutfağında 3 usta belgeselcinin yanı sıra 50 kişilik bir ekip de yer alıyor. Yaklaşık bir yıl süren çekimlerde toplam 3 ülkede 13 şehre gidildi ve gidilen her bölgenin özgün kültürünü, oraya özgü bir sanat ve sanatçıyı konuk ederek anlatan belgeselde 30 önemli sanat insanı da konuk edildi.

Bu isimler arasında Suzan Kardeş, Zülfi Livaneli, Musa Eroğlu, Kardeş Türküler, Burhan Öçal, Ahmet Özhan, Fazıl Say, Garo Mafyan, Ara Güler, Yaşar Kemal, Kubat gibi birçok isim yer alıyor.

Makedonya’da başlayıp Artvin’de biten “Biz-Kültür Yolcuları” toplam 10 bölümden oluşuyor, belgesel müziklerinde ise Kardeş Türküler imzası var.

Biz-Kültür Yolcuları Nerede, Ne Zaman Yayınlanacak?

Biz-Kültür Yolcuları belgeselinin yayınlanacağı adres CNN Türk kanalı. 2015 yılının Şubat ayında gösterimlerine başlanacak olan belgesel, her biri 45 dakikalık 10 bölüm halinde yayınlanacak.

Ayrıca belgesel için hazırlanan 205 sayfalık kitap da okuyucu ile bu süreçte buluşacak.

Biz-Kültür Yolcuları Sosyal Medya Adresleri

Facebook

Twitter

**

Basında ve Sosyal Medyada “Biz-Kültür Yolcuları”

Burçin Göktan | Akşam

Ali Eyüboğlu | Milliyet

Metiner Sezer | Türkiye Gazetesi

Özlem Dalga | BloombergHT

Kadir Tuna | Takvim

Yaşar Kızılbağ| Star Gazetesi

Nilay Örnek | Sözcü

Jale Özgentürk | Radikal

Aşıkpaşa Gazetesi

Tanıtım Filmleri

 “Biz-Kültür Yolcuları”ndan Fotoğraflar