Objektifiyle çok sayıdaki anlamlı karelerini adeta ölümsüzleştiren Coşkun Aral, sergisi için kariyeri boyunca çektiği yüzbinlerce fotoğraf karesi arasından duvarların ötesinde saklı yaşamlara ait olanları seçti. 9 Mayıs’ta sanatseverlerle buluşacak olan sergi 30 Mayıs’a kadar Türker Art’ta ziyaret edilebilecek.

COŞKUN ARAL SERGİSİ TÜRKER ART’TA

Her bir karesinde, duvarların arasına sıkışmış veya göz ardı edilmiş olsalar da, yaşamlarında umudun elini bırakmadan hikayelerini anlatan kahramanlar saklı.

NURSEL BİRLER CARROL SERGİSİ DE VAR

Çağdaş soyut resimleriyle adından söz ettiren Nursel Birler Carroll, boya katmanlarının arasında saklı yalın desenleriyle içimizdeki duvarları ve ötesini tuvaline taşıyor. Dışarıya karşı ördüğümüz duvarların her bir tuğlasına vurduğu fırça darbeleriyle açtığı pencerelerden ışığı yansıtmayı başarıyor.

DUVAR ÖTESİ SERGİSİ İÇSEL YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Serginin küratörü Pınar Türker Uygun; bu serginin, ziyaretçilerinin dünyaya bakışlarını değiştireceğini ifade ediyor. uygun;  “Dış dünyada aşmamız gereken duvarlar yetmezmiş gibi, bir de kendi içimizde sıkıca ördüğümüz duvarlar var. Küresel bir olgu haline dönüşen duvarlar, artık sınırlara örülür oldu. Dünyayı barış, kardeşlik, huzur değil de duvarlar sarmalıyor artık. İçimizde ve dışımızda duvarlar yükselirken, duvarın ötesine geçmek giderek daha da zorlaşıyor. Oysa gözlerimizi ve kalbimizi duvarın ötesine odakladığımızda, bir kuş olup duvarın üzerinden uçmayı başardığımızda, duvarları yıkmayı da başarabiliriz. Bu sergide her iki sanatçı, hem duvara hem de ötesine odaklanıyor. Resimlerin ve fotoğrafların içinde gizli hikayeleri merak ediyoruz ve dünyaya farklı gözlerle bakmaya başlıyoruz. ‘Duvar ve Ötesi’ sergisi ziyaretçilerini içsel bir yolculuğa çıkaracak.” diyor.

ZİYARET 9-30 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA 

Teşvikiye’de 2012 yılından bu yana sanat galerisi olarak hizmet veren Türker Art; galeri sahiplerinin köklü sanat bilgisi ve sevgisi sayesinde, gerek klasik ve modern, gerekse çağdaş sanatı destekleyen pek çok projeye imza atıyor, genç yetenekleri sanatseverlerle buluşturuyor ve uluslararası platformlarla işbirliği içinde, usta sanatçıları ve gelecek vadeden isimleri temsil ediyor.

9 Mayıs’ta sanatseverlerle buluşacak olan iki sergi 30 Mayıs’a kadar Türker Art’ta ziyaret edilebilir.