Yarım asıra yaklaşan meslek yaşamı boyunca gezdiği coğrafyalardan, gözlemlediği kültürlerden, tanık olduğu olaylardan derlediği insan yüzleri ve hikâyeleriyle Coşkun Aral’ın Instagram hesabına yansıyan, kendi objektifinden 16 portre ve anımsattıkları Haberci.com’da.
Fotoğrafları ve notları büyütmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.
Vekalet savaşlarından sonra vekalet ritüelleri… Malezya’daki Hindu diasporasının her yıl yaptığı ThaiPusam, insan vücuduna saplanan şişlerle, kancalarla çilenin kutsandığı bir festival. Yıllar içinde festivalde önemli değişiklikler gözledim. Geçmişte kişiler kendi ibadetini kendi yaparken şimdi para karşılığı vekaleten başkalarına yaptırıyorlar. Birileri çektikleri acı karşılığı para alırken, birileri para karşılığı sevap topluyor.


Sahra Çölü’ndeki mavi dünya, Tuaregler. Bu yarı göçer toplum, Libya, Cezayir, Nijer, Mali, Burkina Faso’yu da içine alan geniş bir bölgeye yayılmıştır. Çölün sıcağından ve kumundan korunmak için taktıkları türbanlar genelde çivit rengidir. Geleneklerine bağlı bu toplum, bağımsız bir siyasi örgütlenmeye de sahiptir.

Kral III. Mswati ülkesinin adını değiştirdi. Çarşamba günü yaptığı açıklamayla ülkesine artık Swaziland yerine eSwatini Krallığı deneceğini açıkladı. İngiliz sömürgesinden kurtuluşlarının 50. yılını kutlayan krallığın yeni adı aslında yeni değil. Swazi dilinde Swaziler’in yaşadığı yer anlamına gelen eSwatini, ülkenin sömürge dönemi öncesinde kullanılan adıydı.

Yıl 1987, Filistin’deyim. İlk intifada başlamış. Arafat, bu çocukları özgür Filistin’in küçük generalleri olarak tanımlıyordu. Yıl 2018, ABD huzur ve barış yerine çatışmayı, savaşı tercih ediyor; kör ve sağır bir şekilde nifak tohumlarını ekiyor. Petro-dolarlı Arap aleminin gözleri önünde Filistin yine yanıyor.

