Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen, ‘Eğitimden Bir Kare’ fotoğraf yarışmasının 3’üncüsünü düzenliyor. Coşkun Aral’ın da jürisinde olduğu fotoğraf yarışmasının detayları açıklandı.

Son katılım tarihi 1 Nisan 2020 olarak açıklanırken, dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüllerin takdim edilmesinin yanında eserleri de sergilenecek.

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen, ‘Eğitimden Bir Kare’ fotoğraf yarışmasının 3’üncüsünü düzenliyor. Eğitim Bir-Sen tarafından son katılım tarihi 1 Nisan 2020 olarak açıklanan yarışmanın amacına ise, “Eğitim olgusunu sanatın etkileyici ve zengin diliyle ifade etmek, sanatçılarla sendikamızı tanıştırmak, üyelerimizle sanat alanında da buluşmak, gençlerimize fırsat oluşturmak, eğitim süreçlerinin arkasındaki emeği, fedakârlığı, ustalığı en güzel karelerle görünür kılmak, objektifleri eğitime odaklamak için ‘Eğitimden Bir Kare’ fotoğraf yarışmamızın üçüncüsünü başlatmış bulunuyoruz” denildi.

ÖDÜLÜN YANINDA DERECEYE GİREN ESERLER SERGİLENECEK

Ödüle ve sergiye layık görülen eserleri ‘Eğitimden Bir Kare 2020 Fotoğraf Albümü’ adıyla yayımlamayı planlayan Eğitim-Bir-Sen, yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahiplerine çeşitli ödüller verecek. Yarışmada birinci olacak eser sahibine 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için ise bin 500 TL ödül verilecek. Ayrıca, sergileme hakkı kazanan eserler için ise 250 TL verilecek. Yarışmanın seçici kurulunda ise Fotoğraf Sanatçısı ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğraf Sanatçısı Tansu Gürpınar, Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, Fotoğraf Sanatçısı Tekin Ertuğ ve Fotoğraf Sanatçısı İsmail Küçük yer alacak.