Katılımcıların belirli bir süre içinde, genellikle 6, 9, 12 veya 24 saat arasında, önceden belirlenmiş ve başlangıç noktalarında verilen temalar üzerinden bir dizi fotoğraf çekmeleri gereken bir konsept üzerine kurulan PhotoMaraton İstanbul ayağının 2020 programı açıklandı.

PhotoMaraton, 14 Kasım Cumartesi günü saat 10.30 da Sirkeci Tren Garı’nda başlayacak.

İstasyonlar: Sirkeci – Beyazıt – Galata Kulesi – Taksim
Fotoğraf makineleri ile 9 Tema / 9 Saat / 9 Fotoğraf konsepti,
Analog fotoğraf makineleri ile 3 Tema / 6 Saat / 3 Fotoğraf konsepti,
Cep Telefonları ile 3 Tema / 9 Saat / 3 Fotoğraf konsepti ve
Video Kategorisinde 1 Tema / 1 Video (3 dakika) ile katılımcılar eğlenceli bir gün geçirecekler.

Etkinlik Günü – 14 Kasım Cumartesi

  • Katılımcılar sabah saatlerinde Sirkeci Tren Garı‘ndaki kayıt masalarından yaka kartlarını ve t-shirtlerini teslim alır. Teslim, saat 10:30’da gerçekleşir.
  • 1. istasyon olan Sirkeci Tren Garı‘nda saat 12.00 de genel katılım için 3 adet fotoğraf teması açıklanır. (Temalar önceden bilinmez.)
    Daha sonra sırası ile 3 adet Analog fotoğraf teması, 1 adet Video Kategori teması ve en son 3 adet CepPhotoMaraton teması açıklanır.
  • Genel kategorideki katılımcılar, açıklanan temaları 3 saat içerisinde fotoğraflar ve ikinci istasyon olan Beyazıt meydanına en geç saat 15.00‘de gelir. Beyazıt istasyonunda yeni 3 tema daha açıklanır ve son istasyon olan Galata Kulesi’ne saat 18.00‘de varırlar. Galata’da açıklanacak son 3 temaya ait fotoğrafları da çekip saat 19.00’dan itibaren Taksim metrosu giriş kısmında bulunan Kültür A.Ş. Sergi Salonundaki fotoğraf teslim noktasında fotoğrafların teslimini gerçekleştirerek etkinliği tamamlar. Son teslim saati 21.30’dur.
  • Analog katılımcılar, Sirkeci istasyonunda açıklanan 3 analog temasını, kendilerine kayıt masasında sunulacak 36’lık veya roll filmlere çalışılarak, saat 18.00’de Galata Kulesi istasyonunda film teslimi ile etkinliği tamamlar. Teslim alınan filmler Pamuk Ticaret firması tarafından yıkanır, taratılır ve CD’ye yazılır. Katılımcılar, Sirkeci Pamuk Ticaret firmasında veya kendilerine iletilen fotoğraflar arasında temalara ait olan 3 fotoğrafını seçer. Kişilerin kendisi tarafından seçilen 3 fotoğraf jüriye teslim edilir.
  • Video Kategori katılımcıları, Sirkeci istasyonunda açıklanan video teması özelinde hazırlayacakları sesli/müzikli videoyu 15 Kasım 2020 Saat 12.00’ye kadar “İsim Soyisim / #photomaratonistanbul” başlığı ile YouTube veya Vimeo platformlarında halka açık olarak paylaşır.
  • CepPhotoMaraton katılımcıları, Sirkeci istasyonunda açıklanan 4 temaya ait fotoğrafları 14 Kasım 2020 Saat 23.59’a kadar “#photomaraton” ve “oneistanbul” etiketleri ve “tema numarası” ile herkese açık olan Instagram hesaplarından yükler.

PhotoMaraton 2020’ye Katılım İçin Organizasyonun Web Sitesi Üzerinden Bilet Satın Almak Gerekiyor