Her anlamda zor bir yılı geride bıraktık. Bir yandan pandemi koşullarına uyum sağlamaya, sağlığımızı korumaya çalışırken bir yandan da daha çok dijitalleştik. Bunun bir sonucu olarak dijital içerikler de daha çok üretilmeye ve tüketilmeye devam etti. Biz de Haberci ekibi olarak bu yılı 361 bin aboneyle geride bırakan Coşkun Aral Anlatıyor kanalında 2020’nin en çok izlenen 10 videosunu onuncudan birinciye doğru sıralayarak tekrar paylaşmak istedik. Kaçıranlar ve yeniden izlemek, bu yılın en çok izlenen videoları listesine neler girdiğini görmek isteyenler için.

Mutlu yıllar ve iyi seyirler!

ABONE OLMAYI, BİLDİRİMLERİ AÇMAYI UNUTMAYIN!

Yeni Dünyayı Reddeden Toplum Amişler

Yeni dünyanın ortasında, bugünün teknolojik imkanlarını kullanmayıp yaşam koşullarını reddeden; günlük hayatlarının detaylarına dair tek ipucu vermeyen bir Ortaçağ toplumu Amişler. Coşkun Aral anlatıyor.

 

Kalbim Bosna’da Kaldı

Avrupa’nın göbeğinde ama dünyanın görmediği bir savaş. Soykırıma uğrayan Boşnaklar, her an öldürmeye hazır Sırp keskin nişancıları. Ve yıkık bir otelin keskin nişancıların tarafına bakan odasında bir Türk gazeteci.

 

Hayatımı Kurtaran Fotoğraf

1997, Liberya İç Savaşı. Bir yanda silahlar, patlayan bombalar, çocuk askerler diğer yanda kesilen ve eti yenilen insanlar. Esir alınan Coşkun Aral ve Fatih Kandır infaz edilmeden önce bir sürpriz oluyor ve bir fotoğraf, hayatlarını kurtarıyor. Coşkun Aral anlatıyor.

Mecbur Kalınca Neler Yedim?

Savaşlar, uzun yolculuklar, tehlikeli coğrafyalar ve topluluklar… Gazetecilik çiçekli yollardan geçmiyor. Coşkun Aral, meslek hayatı boyunca karşılaştığı, bilmeden yediği veya yemek zorunda kaldığı en ilginç, en sıra dışı şeyleri anlatıyor.

Kaçırılan Uçakta Korsanlarla Röportaj

Dünya tarihinde ilk ve tek: Yolcularla birlikte kaçırılan uçakta korsanlarla röportaj… 14 Ekim 1980 tarihinde kaçırılan İstanbul-Ankara uçağına geri dönüyoruz. Coşkun Aral hayatının dönüm noktasını anlatıyor.

 

Coşkun Aral 51.Bölge’den Bildiriyor: Evrende Yalnız mıyız?

ABD’nin uzaylıları gizlediği bir üs mü, hava teknolojilerini gizleyen bir paravan mı, turistik bir bölge mi yoksa hepsi mi? Coşkun Aral, 51. bölgede küresel komplo teorilerinin peşine düşüyor.

 

Kapalı Kutu Kuzey Kore

Coşkun Aral bu bölümde Kuzey Kore’ye yaptığı yolculuğu anlatıyor. Kuzey Kore son dönemlere kadar dünyaya kapalı, gizemli bir ülke olarak bilinirdi. Devran değişiyor, Kim kapıları açıyor mu? Kuzey Kore’de esen değişim rüzgarları iki Kore’yi birleştirecek mi?

Neden Yarasa Yiyorlar? – Vahşi Hayvan Pazarı

Dünya, yarasa yenildiği için Çin’den çıktığı düşünülen Covid-19’la sarsılırken Coşkun Aral bizi yıllar önce Endonezya’da gezdiği vahşi hayvan pazarına götürüyor. Komodo canavarı, bukalemun, yarasa ve türlü vahşi hayvanlar bu coğrafyada neden yeniliyor? O günden bugünkü salgına neler değişti? Coşkun Aral anlatıyor.

Yamyamların Arasında Turist Olmak

Irian Jaya, Endonezya… Geçen yüzyıla kadar yamyamlığın sürdüğü, halen taş devri koşullarıyla yaşayan Dani kabilesini 30 sene sonra kızı Deniz’le birlikte ziyaret eden Coşkun Aral, bu heyecanlı yolculuğu ve gözlemlerini anlatıyor.

 

 

Kafiristan: Böyle Bir Yer Var Mı?

Bir ucu Afganistan’da, bir ucu Pakistan’da, adı da kendisi gibi ilginç bir yer: Kafiristan. Coşkun Aral, ilk denemesinde taşlanarak engellendiği Kafiristan’a girmenin bir yolunu buluyor ve bu toplumun son derece tuhaf Kurban Bayramı ritüellerini görüntülüyor. Dünyanın ücrasında sıra dışı ve şaşırtıcı bir bölge.