Coşkun Aral ve Timur Akkurt’la Türkiye’nin Pazarları, Şarköy Pazarı’nda çekilen altıncı bölümüyle Timur Akkurt’un Youtube kanalında!

Video açıklamasından:

“Ustam Coşkun Aral ile çıktığımız Türkiye’nin Pazarları serüveninde yeni durak Şarköy Pazarı… Trakya doğası, havası ve çeşitliliğiyle büyüleyici bölge. Biz de bu coğrafyanın nimetlerini keşfetmek, tatmak ve deneyimlemek üzere Salı günü kurulan Şarköy Pazarı ‘nı ziyaret ettik.

Salı günü kurulan Şarköy Pazarı aslında biraz küçük. Cuma günü kurulan pazar daha büyükmüş. Ancak biz takvim uygunluğu sebebiyle Şarköy Salı Pazarı ‘nı tercih ettik. Köylü kadınların, yerel halkın kendi küçük tezgâhlarına yöresel ürünlerini ve yetiştirdikleri sebze-meyveyi sattığı aynı zamanda pazarcı esnafının bulunduğu bir karma pazar diyebiliriz Şarköy Pazarı için. Coşkun Aral ile birlikte sırtımızı denize verip girdiğimiz pazar, Şarköy’ün ara sokaklarına yayılmış ve sokakların yapısı itibariyle yürümesi ve dolaşması rahat bir pazar.

Samsun Modern Pazar çarşının tam göbeğindeydi hatırlarsınız. Şarköy Pazarı ise bir tık daha yerleşim yerlerinin arasında. Yani elbette marketler olsa da yoğun bir çarşının göbeğinde değil. Pazarda her çeşit sebze ve meyveye erişebiliyorsunuz. Domates, kınalı bamya ve farklı türlerdeki üzümler ilk dikkati çeken.

Gardinal üzümü olarak bilinen enfes bir tadı olan kara üzümden satın almayı ve tatmayı ihmal etmedik. Tezgahların arasında gezerken bugün ne pişirsek diye bolca düşündük. Top şeklindeki kabaklar ve patlıcanları göründe neden dolma yapmayalım diye düşündük ve kolları sıvadık. Yine yerel halktan Şarköy yöresel yemekleri ve Trakya yöresel yemekleri hakkında bilgiler aldık. Kabak Dolma nasıl yapılır diye sormayı da ihmal etmedik.”