Savaş muhabiri, fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın sarsıcı ve olağandışı arşivine bir çağdaş sanat yaklaşımı olan “Tanık” isimli grup sergisi 17 – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında Ferda Art Platform’da ziyarete açılıyor.

Coşkun Aral’ın tanıklığı savaşın canlılar, doğa, kentler ve kolektif hafıza üzerinde yarattığı yıkımı tüm gerçekliği ile ortaya koyuyor. Bu bitmeyen, nesiller boyu aktarılan zehirli savaş döngüsünü onun gözlerinden izliyoruz. “Tanık” sergisi farklı ülkelerden, disiplinlerden ve kuşaklardan 18 sanatçının katılımıyla bu tanıklığı yeniden yorumluyor. Aral’ın tarihsel bir arşiv niteliğindeki fotoğraflarının çağdaş sanat yorumlarından oluşan sergi çoğunlukla yeni ya da sergi kapsamında yeni anlamlar kazanmış farklı disiplinlerden eserlerden meydana geliyor.

Küratörlüğünü Başak Gürbüz Bisel ve Collective Hunch’ın üstlendiği sergi Ali İbrahim Öcal, Buğra Erol, Chloe Julien, Christof Mascher, Christian Sommer, Damla Sari, Eda Soylu, Evren Erol, Ezgi Vural, Ecem Naz Dalmaz, Ferhat Özgür, Fenella Knox, Hakan Özer, Lalin Mercan, Nejat Satı, Selçuk Ceylan, Turan Aksoy, Tyler Thacker’ın işlerini bir araya getiriyor.

“Tanık” isimli sergi 17- 30 Haziran 2022 tarihlerinde Ferda Art Platform’da ziyaret edilebilir:
Maçka Cad. Ralli Apt. 37/7 K:5 Teşvikiye Şişli/İstanbul

Manşet Görseli: Christian Sommer / Image design by Christian Sommer