Bu yıl ikincisi yapılacak PhotoMaraton şenliği yarın başlıyor. Sokak fotoğrafçılığının heyecanlı, şenlikli ve ödüllü etkinliği PhotoMaraton Sirkeci Garı’ndan başlıyor. Katılımcılar, 2 Kasım sabahı Sirkeci-Eyüp-Galata-(Taksim) üçgeninde, şehrin kalbinde, 12 saatte, 12 temalı, 12 fotoğraf çekecek.

Cumartesi günü saat 10.30’da Tarihi Sirkeci Garı’nda start alacak fotoğrafçılar Eyüp ve Galata rotasını izleyerek turu saat 24.00’te Taksim meydanında bitirecekler. Tema birincilerinin fotoğraf makinesi kazanacağı yarışmada ayrıca fotoğraf tutkunları çektikleri fotoğraflarla İstanbul’un görsel hafızasına ve tanıtımına katkıda bulunmuş olacak. Etkinliğe, amatör, profesyonel fotoğrafçılar analog ve dijital fotoğrafları ile dileyenler de cep telefonu ile katılabilecek.

8 Aralık’ta Haliç Kongre merkezinde yapılacak ödül töreninde Vietnam savaşında bombalardan kaçan çocukları fotoğraflayan ödüllü Foto muhabiri Nick Ut onur konuğu olarak yer alacak. Ayrıca Belgeselci Coşkun Aral’ın hazırladığı Ara Güler Belgeseli ödül töreninde katılımcılar tarafından izlenebilecek.

Ara Güler Belgeselinden